Jacotte Brokken ziet de temperatuur stijgen: "Zo'n 30 graden die dag"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Photonews

Weervrouw Jacotte Brokken voorspelt een weersverandering. We krijgen warmere temperaturen en mogelijk zit er zelfs een tropische 30 graden in.

Woensdag werd een aangename zomerdag, met temperaturen tot 22 graden aan zee en 23 graden elders in Vlaanderen. "Aan de kust kregen ze het meeste zonneschijn, in het binnenland waren er iets meer wolken", zei Jacotte Brokken op Radio2.

Vannacht wordt het 13 à 14 graden in het binnenland en 15 graden aan zee. "Het blijft lichtbewolkt tot helder, en het blijft droog."

Donderdag gaat met brede opklaringen van start. Daarna volgt er meer bewolking. Het wordt wat warmer: het kwik stijgt tot 26 graden in de Kempen, 24 à 25 graden in het binnenland en 22 graden aan de kust.

Sombere dag, met buien en regen

"In de namiddag kan er richting de kust al een klein druppeltje regen vallen, maar voor de rest van het land zal het 's nachts, en ook op vrijdag, regenen. Er kan toch vijf tot zes liter neerslag per vierkante meter vallen. Vrijdag wordt een sombere dag, met buien en regen, bij zo'n 23 graden."

Warmer weer op komst

Begin volgende week wordt het warmer. "Vanaf maandag swingen de temperaturen helemaal de pan uit, en op dinsdag krijgen we misschien zelfs 30 graden", voorspelt Brokken.