CM waarschuwt iedereen: "Dat bericht komt niet van ons, het is oplichting!"

door: STS
Christelijke Mutualiteit
Afbeelding bron: Photonews

De Christelijke Mutualiteit waarschuwt voor oplichters die zich richten tot hun leden. Het gaat om pogingen tot phishing, waarbij criminelen aan je gegevens proberen te geraken.

"Er zijn valse e-mails in omloop waarin oplichters je vragen - zogezegd in naam van CM - om bepaalde gegevens in je CM-profiel bij te werken", klinkt het.

"Ga hier niet op in. Controleer altijd of de berichten die je ontvangt effectief van CM komen. Wij sturen altijd e-mails met een afzender die eindigt op '@cm.be' of '@info.cm.be'."

Deze afzenders zijn niét de CM en zijn te wantrouwen: 'info@mutualiteit.be', 'cm.informeren@t-online.de', 'cm.bijwerken@t-online.de', 'mijnprofiel.cm@t-online.de', 'mijndbdvwve@t-online.de' of een mail van 'adrtuins@proximus.be'.

"CM zal je in e-mails altijd doorverwijzen naar 'www.cm.be', 'mijn.cm.be' of 'campaigns.cm.be'. Andere sites zijn te wantrouwen, zoals bijvoorbeeld 'www.cm-beheren.com' en 'dfjhuhs.sbs'."

Telefonisch of in persoon

"Naast de valse berichten via e-mail krijgen we ook reacties van leden die telefonisch of zelfs in persoon benaderd werden met de vraag om persoonlijke gegevens door te geven of een betaling uit te voeren. Ook hier geldt: wees waakzaam en ga na of de boodschap effectief van CM komt. Bij de minste twijfel: ga er zeker niet op in."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp