Gemene oplichting via WhatsApp: "Eerst het varken vetmesten, dan met het geld aan de haal"

door: STS
WhatsApp
Afbeelding bron: Pixabay

Dagelijks worden er mensen het slachtoffer van oplichting. Een oplichtster die ermee gestopt is heeft nu haar verhaal gedaan.

De vrouw werkte voor een grote operatie in callcentra in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar moesten de werknemers via WhatsApp of Telegram in contact zien te komen met hun slachtoffers, en er een band mee opbouwen.

De slachtoffers kregen dan een fantastische investering aangeboden, met de bedoeling hen voor veel geld op te lichten. "De techniek is telkens dezelfde. 'Pig butchering' in het jargon, het varkentje slachten", schrijft Het Laatste Nieuws.

De werknemers kregen zelfs een commissie op het bedrag dat de slachtoffers overmaakten. "Soms kon je daarmee tot wel tien keer het gemiddelde loon verdienen", vertelde de ex-medewerkster aan de krant.

Levens verwoest

De vrouw heeft nu spijt van hetgeen ze gedaan heeft en beseft dat ze veel levens verwoest heeft. "Ik heb huilende slachtoffers aan de lijn gehad. Mensen die zelfmoord wilden plegen zelfs. En sommigen hebben dat helaas ook gedaan. Het spijt me zo."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp