Wildvreemde bijt stuk uit gezicht van meisje: "Hij ging als een hond tekeer"

door: STS
Politie - zwaailicht
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een tiener is het slachtoffer geworden van een vreselijke aanval. Dat gebeurde toen ze op de bus zat.

De 19-jarige Ella uit de Engelse stad Cheltenham was met de bus op weg naar huis, toen een 53-jarige medepassagier ongepaste uitspraken begon te doen over haar en haar vriendinnen. De man greep daarna Ella's gezicht en beet haar meermaals in haar neus en haar lippen. De aanval duurde zo'n vijf minuten.

Het slachtoffer en haar vriendinnen konden uiteindelijk ontkomen aan de man, die door andere passagiers in bedwang werd gehouden tot de politie arriveerde en hij gearresteerd kon worden.

In het ziekenhuis waren er vijftig hechtingen nodig aan de lip en aan de neusvleugel van de jonge vrouw. Nadien volgde er nog reconstructieve chirurgie.

"Ik herkende mezelf niet in de spiegel"

"De pijn die ik voelde toen hij zijn tanden in mijn gezicht zette, zal me altijd bijblijven. Hij was als een hond met een speeltje - hij bewoog zijn hoofd heen en weer", vertelde Ella aan Metro.

"Ik sloeg mijn handen om zijn achterhoofd omdat ik wist dat hij anders mijn lip en neus er helemaal af zou rukken. Toen ik mijn gezicht voor het eerst na de aanval zag, herkende ik mijn eigen spiegelbeeld niet en ik kon daarna maandenlang niet in de spiegel kijken."

Meer dan een litteken

"Mensen zeggen dat mijn litteken goed geneest, maar voor mij is het meer dan een litteken, het is een misvorming en een blijvende herinnering aan wat er met me gebeurd is. Ik lach en spreek anders en dat is iets waar ik de rest van mijn leven mee zal moeten leren leven."

De dader is intussen veroordeeld tot zes jaar en negen maanden gevangenisstraf en mag de rest van zijn leven niet in de buurt van zijn slachtoffer komen. De man heeft nu echter beroep aangetekend tegen het vonnis.