Opgepast als je deze drie kerels ziet: Slachtoffers geslagen, vastgebonden en bestolen

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn dringend op zoek naar drie personen die ervan verdacht worden een diefstal met geweld gepleegd te hebben. De slachtoffers waren minderjarigen.

De feiten speelden zich om 13 april 2024 af. Twee minderjarigen bevonden zich in de tuin van het Chinees Paviljoen in Laken, toen ze rond 21.00 uur bedreigd, geslagen, vastgebonden en bestolen werden.

"Onder bedreiging van een mes werden de slachtoffers gedwongen hun telefoons en bankkaarten af te geven. Ze werden in het gezicht geslagen en vastgebonden. Met de gestolen bankkaarten hebben de daders frauduleuze aankopen gedaan in nachtwinkels in Brussel."

Opsporingsbericht van drie verdachten

Er is een opsporingsbericht van de drie verdachten verspreid. "De eerste verdachte is atletisch gebouwd en heeft kort, donker haar, dat naar achter is gekamd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtgrijze trainingsbroek, een marineblauwe tanktop en een zwarte buff. Hij droeg een ketting met een hanger en een dunne, leren armband aan elke arm."

T-shirt van FC Barcelona

"De tweede verdachte had een mes bij zich. Hij is mager gebouwd en heeft kort, donker haar. Hij droeg een donkere trainingsbroek en een geel voetbalshirt van FC Barcelona met het opschrift Qatar Airways. Hij droeg een ketting met een hanger die een vuurwapen voorstelt."

"De derde verdachte is mager gebouwd en heeft donker, kort haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe jeans en een zwart T-shirt. Hij droeg een grote, gouden ketting om zijn nek."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de speurders te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu.