Brutale agressie tegen buschauffeur: Eerst bespuwd, daarna werd het nog erger

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een ernstig geval van agressie tegen een buschauffeur van een onderaannemer van De Lijn voorgedaan. Er werd gespuwd en er werden klappen uitgedeeld.

Het incident deed zich voor in Bilzen, aan de bushalte Maastrichterpoort. Donderdagochtend werd een buschauffeur daar bespuwd door een reiziger.

Deze passagier zou languit op een zitbank in de bus gelegen hebben. Toen er aan de halte passagiers opstapten, vroeg de buschauffeur hem om recht te gaan zitten en zo plaats te maken voor andere reizigers.

"Daarop zou een 18-jarige jongen op de buschauffeur hebben gespuwd. Een andere jongen kwam erbij en de situatie ontaardde. Er vielen klappen, langs weerskanten", meldt het Belang van Limburg.

Chauffeur gewond, dader opgepakt

De buschauffeur verwittigde de politie, die de dader kon arresteren. Er werd een pv opgesteld voor wederzijdse slagen en verwondingen De chauffeur hield verwondingen aan zijn elleboog over aan het gewelddadige incident. Hij is ook zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen en wordt psychologisch bijgestaan.

"We keuren alle geweld ten stelligste af. In onze campagne 'Van onze chauffeurs blijf je af' vragen we respect", liet Frederik Wittock, de woordvoerder van De Lijn, optekenen in de krant.