Vrouw probeert schoonmoeder stiekem te vergiftigen: "Ideale schoondochter had het alleen gemunt op haar geld"

door: STS
Handboeien - vrouw
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een 35-jarige vrouw is tot een lange gevangenisstraf veroordeeld. Ze probeerde tot twee keer toe haar schoonmoeder te vergiftigen, maar het slachtoffer overleefde dit telkens.

De 35-jarige vrouw uit Berlare moest vrijdag voor de correctionele rechtbank in Brussel verschijnen. In september 2021 poogde ze om haar schoonmoeder uit Affligem te vergiftigen door stiekem hartmedicatie in haar drinken te doen.

"Op 10 en 21 september 2021 werd de schoonmoeder onwel en dit telkens na een bezoek van haar schoondochter. Twee keer werd het slachtoffer opgenomen in het ziekenhuis met ernstige hartritmestoornissen en kreeg ze schokken toegediend", legt het parket uit.

"Medische en toxicologische onderzoeken troffen in het bloed en de urine van het slachtoffer sporen van hartmedicatie aan. De aangetroffen medicatie zou dodelijk kunnen zijn voor personen die niet aan een hartziekte lijden. Het slachtoffer is geen hartpatiënt en neemt de aangetroffen medicatie niet. Haar schoondochter zou op het moment van de feiten wel toegang hebben gehad tot de bewuste medicijnen."

De schoondochter werd poging doodslag door middel van stoffen ten laste gelegd. Het parket vorderde een gevangenisstraf van 11 jaar, en dat was ook het vonnis dat de rechtbank uitsprak.

Onschuld uitschreeuwen

"De schoondochter is altijd haar onschuld blijven uitschreeuwen, maar de rechtbank gelooft haar niet", viel te horen op VTM.

"Ze deed zich voor als de ideale schoondochter, maar had het alleen gemunt op haar geld", citeert de zender de rechter. De vrouw wil nu beroep aantekenen tegen het vonnis.