Peuter (2) sterft na regime van escalerend geweld: "Hardvochtig, wreed en uiteindelijk fataal"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Shutterstock / Zag Advertising

Een peuter is om het leven gekomen door aanhoudend geweld vanwege de partner van haar moeder. Het koppel hield het overlijden verborgen en trok zelfs de straat op, met het lijkje in een buggy.

De 2-jarige Isabella uit het Engelse Ipswich liep zware verwondingen op. Ze werd geschopt en/of geslagen door de 24-jarige Scott, de vriend van haar eveneens 24-jarige moeder Chelsea.

Het kind werd in juni vorig jaar dood aangetroffen in de badkamer. De politie vond het lichaam nadat een vrouw hen op de hoogte had gebracht dat een vriendin haar een verontrustend bericht gestuurd had. Daarin stond dat haar dochter drie dagen eerder in haar slaap was overleden.

Met kinderlijkje naar de winkel

De moeder en haar partner hadden het overlijden aanvankelijk verborgen behouden. Nu is hun proces van start gegaan. In de rechtbank viel te horen dat ze het lichaam van de peuter in een buggy mee naar buiten namen, waarbij ze de kap naar beneden deden om het gezicht te verbergen. Ze gingen zo zelfs naar een winkel.

Een autopsie wees uit dat het meisje meerdere verwondingen had, waaronder op haar hoofd, haar hals, haar bovenlichaam en haar ledematen. Er werden ook twee gebroken polsen en een complexe bekkenfractuur vastgesteld.

Escalerend geweld

Tot de vriend van haar moeder in hun leven kwam, had een meisje een gezond en gelukkig leven geleid. Dat veranderde toen de twee een relatie startten.

"Vanaf dat moment tot aan haar dood werd Isabella onderworpen aan een regime van escalerend geweld, dat hardvochtig, wreed en uiteindelijk fataal was", citeert The Sun de procureur.

De moeder heeft schuldig gepleit aan het veroorzaken of toestaan van de dood van het kind, haar vriend ontkent. Beiden ontkennen moord. Het proces wordt voortgezet.