Ouders willen zoontje met griep genezen met gember en look: "Rampzalige gevolgen"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een koppel heeft hun ziek zoontje laten sterven omdat ze het jongetje probeerden te genezen met behulp van look. Nu staan ze terecht in de rechtbank.

Tai en Naiyahmi Yasharahyalah worden van kinderverwaarlozing beschuldigd nadat hun 4-jarige zoontje Abiyah in december 2020 thuis overleed, in het Engelse Birmingham.

De ouders, die leefden op een strikt veganistisch dieet, gaven hun kind rauwe gember en look als medicijn toen hun zoontje de griep kreeg.

Het jongetje werd de dag nadien levenloos aangetroffen. Het koppel bewaarde het lichaam gedurende acht dagen, in de hoop dat hij terug zou komen via een ritueel. Ze balsemden zijn lichaam, gebruikten wierook en mirre, en begroeven het lijkje vervolgens in de tuin.

Toen het koppel uit hun huurhuis gezet werd, bleef het lijkje achter in de tuin, waar de politie het in 2022 kon terugvinden. De ouders hadden noch de geboorte, noch het overlijden van het kind ooit aangegeven.

Bloedarmoede, botmisvorming en andere aandoeningen

De kleine Abiyah leed in zijn korte leven aan rachitis (botaandoening die ontstaat door een tekort aan vitamine D en calcium), botmisvorming, bloedarmoede, groeiachterstand en misvorming.

De procureur stelt dat de ouders zowel apart als samen er niet in geslaagd waren om hun zoontje voldoende voedsel en medische zorg te geven.

Rampzalige gevolgen

"Ze kozen er bewust voor om geen goede voeding en medische zorg te geven of te regelen", kon The Sun optekenen. "In plaats daarvan gaven ze voorrang aan hun culturele praktijken en overtuigingen boven het welzijn van het kind, met rampzalige gevolgen."

"De verdachten beweren dat hun gedrag gedurende de hele periode in overeenstemming was met hun culturele overtuigingen, voornamelijk hun strikte veganisme en afwijzing van de westerse geneeskunde."

Het echtpaar heeft het veroorzaken of toelaten van de dood van hun zoon, verwaarlozing, wreedheid en belemmering van de rechtsgang ontkend. Het proces wordt voortgezet.