Moeder schrikt dat ze zelf onbewust de dood van haar dochter Emily (11) veroorzaakte

door: BVDO
Begrafenis - doodskist - lijkkist
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

In 2022 overleed Emily op 11-jarige leeftijd. Nu is duidelijk geworden wat het probleem precies was.

Bij de 11-jarige Emily werd in 2015 leukemie vastgesteld. Het meisje was toen amper vier jaar oud. Ze verbleef heel vaak in het ziekenhuis voor operaties en behandelingen. Toch bleek dat allemaal niet te helpen. In 2022 overleed het meisje aan de gevolgen van haar ziekte. De ouders wilden weten hoe hun dochter aan de ziekte gekomen was.

“Toen mijn dochter werd geboren, leek de placenta wel zwart geblakerd. De verloskundige vroeg zelfs of ik drugs had gebruikt tijdens mijn zwangerschap”, vertelde moeder Laure aan de Franse pers. De dokters spraken over het overlijden van Emily als brute pech, maar de vrouw legde zich niet neer bij die uitspraak en liet de nodige onderzoeken uitvoeren.

Uiteindelijk bleek dat de vrouw, die als bloemiste werkte, onrechtstreeks voor de dood van haar dochter zorgde. De bloemen waarmee ze werkte waren behandeld met bestrijdingsmiddelen die nefast waren voor ongeboren kinderen.

“Dat draag ik mijn hele leven met me mee, dat ik verantwoordelijk ben voor de dood van mijn dochter”, zei de vrouw. “Maar niemand heeft me ooit gezegd dat de bloemen bespoten waren met giftige producten.”

Volgens de vrouw heeft niemand ooit gewezen op dat gevaar. “Als ze me hadden gewaarschuwd, zou mijn dochter nog leven”, klinkt het. De bespoten bloemen zijn in Frankrijk nu officieel aangewezen als doodsoorzaak van het kind. Daardoor heeft de familie recht op een schadevergoeding van 25.000 euro per ouder.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp