Pairi Daiza in rouw: "Het was hartverscheurend"

door: STS
Pairi Daiza
Afbeelding bron: Photonews

Dierenpark Pairi Daiza heeft via sociale media droevig nieuws aangekondigd. Een van de dieren moest ingeslapen worden.

"Met een zwaar gemoed en veel verdriet moeten we het overlijden van Gempa aankondigen, onze geliefde orang-oetan, van wie jullie net als wij zoveel hielden", klinkt het op Facebook.

"Gempa leed al enkele weken pijn. En ondanks alle zorg en de totale betrokkenheid van onze teams, werd het al snel duidelijk dat zijn gezondheid onherroepelijk achteruitging."

"De vele onderzoeken die zijn uitgevoerd - echografie, röntgenfoto's, scans en bloedonderzoeken - en de voortdurende consultaties met dierenartsen hebben aangetoond dat een stafylokokkeninfectie, ondanks de toegediende behandelingen, CIVD had veroorzaakt."

Spijsverteringsbloedingen, motorische problemen en orgaanfalen

"CIVD is een ernstige bloedstoornis, waarbij het stollingsmechanisme zich samenpakt en overmatig wordt", zegt dierenarts Pierre Gillet, dierenarts van het park. "Deze complicatie veroorzaakte ernstige schade aan zijn lichaam: spijsverteringsbloedingen, motorische problemen en orgaanfalen, waardoor hij geen hoop meer had op herstel."

"Ondanks onze inspanningen bleef zijn toestand verslechteren. Het was hartverscheurend, maar we wisten dat het grootste teken van medeleven dat we hem konden geven was om hem te helpen in vrede en waardigheid te vertrekken."