Tragisch: Meisje (5) sterft in brand die ze aanstak: "Ze was gefascineerd door de vlammen"

door: STS
brandweer
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een kind is om het leven gekomen in een woningbrand. Het meisje was naar verluidt gefascineerd door vlammen.

De 5-jarige Alysia uit Wales bevond zich thuis in een slaapkamer op de eerste verdieping toen het vuur, dat ze zelf aanstak, uitbrak. Het meisje overleefde de brand niet.

Een onderzoek naar de tragische gebeurtenis, die zich in mei 2023 afspeelde, heeft nu uitgewezen dat het meisje, dat autisme had, een grote fascinatie had voor alles wat zintuiglijk waarneembaar was, waaronder vlammen.

Haar moeder vertelde aan de politie en aan de brandweer dat haar dochter zonder angst naar het beginnende vuur gekeken zou hebben. En dat ze gewoon gefascineerd moet toegekeken hebben hoe de vlammen groter en groter werden.

Het vreselijke drama kon gebeuren ondanks dat alle aanstekers uit het huis verbannen waren, op eentje na, die in de slaapkamer van de oudste dochter bewaard werd in een gesloten doosje. Toch moet het meisje die te pakken gekregen hebben, schrijft The Sun.

Vlammen tot tegen plafond

Toen het brandalarm afging werd eerst gedacht aan de oven die op dat moment gebruikt werd, omdat het alarm in het verleden al te gevoelig had gereageerd op het toestel.

Toen de oudste dochter echter rook opmerkte die vanonder een slaapkamerdeur kwam, sloeg ze alarm. Bij het openen van de deur kwamen de vlammen al tot tegen het plafond. Het vuur was te intens om de kamer te kunnen betreden en de kleine Alysia kon niet meer gered worden.

De waarschijnlijke oorzaak van de brand was het in contact brengen van een aansteker met een ontvlambaar materiaal. De dood van het meisje was wellicht het onbedoelde gevolg van een opzettelijke handeling, luidt de conclusie van het onderzoek.

(Archieffoto ter illustratie)