Jonge moeder doodgestoken: Dader (16) grijnst naar nabestaanden nadat hij goed nieuws krijgt in de rechtbank

door: STS
Politie - zwaailicht
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een tiener is schuldig bevonden aan de dood van een jongedame van 22 jaar. Het slachtoffer, moeder van één kind, werd op kerstavond van vorig jaar doodgestoken.

De 22-jarige Kacey, werd die dag op de keukenvloer van haar appartement in Londen aangetroffen, met een fatale steekwonde in de borststreek.

De politie vond twee grote bussen lachgas in het appartement. Het slachtoffer inhaleerde die bewuste avond samen met een 16-jarige jongen het lachgas. Ze stuurde dat in een bericht naar een familielid.

Daarna ontstond er een ruzie tussen de twee, waarbij de tiener de jongedame neerstak met een groot mes. Dat verborg hij nadien bij een spoorwegbrug, waar het op 17 januari door een arbeider gevonden werd.

Bloed op schoen

De jongen kon op de dag van de dodelijke steekpartij nog gearresteerd worden De politie vond bloed op zijn schoen. De tiener is na een meer dan dertien uur durend beraad van een jury nu schuldig bevonden aan doodslag.

"De jongen grijnsde in de rechtbank kortstondig naar de familieleden van het slachtoffer, aangezien hij ontsnapte aan de zwaardere aanklacht van moord", schrijft The Mirror. Hij blijft opgesloten en zal op een later tijdstip zijn straf te horen krijgen.