Vreselijke agressie tegen treinbegeleider: "Kreeg hij in zijn gezicht gegooid"

door: STS
Trein - NMBS
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een geval van geweld tegen een treinbegeleider voorgedaan. Een man zonder geldig vervoersbewijs was de dader.

Het incident deed zich voor in het station van Denderleeuw. Een reiziger op de trein van Brussel-Airport richting Oostende werd verzocht om de trein te verlaten omdat hij niet in het bezit was van een geldig vervoersbewijs.

Er ontstond een discussie tussen de treinbegeleider en de reiziger, die ontaardde in fysieke agressie. Daarbij gooide de reiziger een vloeistof in het gezicht van de treinbegeleider.

"Omdat er sprake was van een mogelijk bijtend product kwam een ziekenwagen ter plaatse, maar uiteindelijk moest de treinbegeleider niet mee naar het ziekenhuis", meldt de openbare omroep.

Klacht ingediend bij politie

Het slachtoffer was wel zwaar onder indruk van de feiten en heeft klacht ingediend. De politie nam de dader voor verhoor mee naar het commissariaat.

De man legde bekentenissen af. Het parket besliste dat hij voor de onderzoeksrechter zal moeten verschijnen. Die zal beslissen of hij al dan niet aangehouden blijft.