Wout van Aert komt met openhartig betoog na bijzondere Tour de France voor hem

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert was dicht bij een etappezege in de Tour, maar heeft het niet kunnen waarmaken. Toch is hij tevreden met wat hij liet zien de voorbije drie weken. 

Met zeven keer een plek in de top tien was het allesbehalve een slechte Tour voor Wout van Aert. Hij werd in de openingsrit meteen derde, Van Aert sprintte daarna ook nog twee keer naar een tweede plaats. 

Toch is Van Aert tevreden. "In deze Tour ben ik eindelijk weer renner. Gewoon weer je stempel kunnen drukken en met een plan starten, dat zorgt er wel voor dat je die val kan vergeten", zegt Van Aert bij Vive le vélo. 

"Ik ervaar wat minder stress dan het in het verleden soms geweest is. De jacht op de groene trui mag je bijvoorbeeld niet onderschatten. Nu sta ik een stuk verderaf van de aandacht. Ik ben nog niet aan het podium moeten passeren."

"Op dat vlak beleef ik een veel rustigere Tour. En door mijn inactiviteit heb ik leren appreciëren hoe leuk het is om gewoon te koersen en om er weer bij te horen. Misschien maakt mij dat wel rustig", besluit Van Aert nog.