Van Gils krijgt stevige boete in de Tour, maar wijst naar andere Belg als grote schuldige

door: JDH
maxim van gils
Afbeelding bron: Photonews

Maxim Van Gils heeft een stevige boete gekregen voor een manoeuvre in de sprint van de dertiende rit in de Tour. Hij wijst echter naar een andere Belg als schuldige. 

Maxim Van Gils probeerde zijn ploegmaat Arnaud De Lie af te zetten voor de sprint in de dertiende etappe. Hij probeerde in een gaatje te duiken, maar gaf daarbij wel een stevige duw aan Belg Amaury Capiot. Hij viel en moest naar het ziekenhuis. 

De Lie kon niet meer sprinten, Van Gils deed dat wel en werd twaalfde. Hij werd niet gedeclasseerd, maar Van Gils kreeg wel een boete van 1500 Zwiterse frank en een aftrek van 60 UCI-punten. Iets waar hij wellicht niet mee akkoord is. 

Want Van Gils zelf wees naar Capiot als schuldige voor de valpartij. "Iemand van Arkéa-B&B (Amaury Capiot, red) liet zich uitzakken en keek achter zich. Hij raakt mij of ik hem en achter mij vallen ze", zei hij bij Sporza. 

Ook Arnaud De Lie wees naar Capiot. "Je moet voor je kijken, niet achter je. Want dan krijg je een grote valpartij. Ik hoop dat iedereen oké is, maar voor hetzelfde geld zit ik niet meer in de Tour, hé."