Sven Vanthourenhout geeft zijn visie op controversieel voorstel voor EK

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Het EK wielrennen op de weg wordt in Limburg gereden. Dat betekent, net als het WK in Leuven, extra ogen op de Belgische renners.

Een EK in eigen land, dat wil geen enkele renner missen. Ook Tim Merlier en Jasper Philipsen willen als sprinter heel graag in de selectie zitten.

“Als je iemand thuislaat die op een selectie had gerekend, vind ik het heel belangrijk om goed te communiceren waarom ik die beslissing neem. Maar bij Jasper en Tim is dat een heel moeilijk gegeven. Er zijn geen argumenten”, zegt bondscoach Sven Vanthourenhout aan Het Nieuwsblad.

Patrick Lefevere deed al het voorstel om beide sprinters mee te nemen. Daar denkt de bondscoach het zijne van. “We bekijken of het haalbaar is met twee, maar mijn visie is altijd geweest dat een ploeg met twee sprinters heel moeilijk is. Tim en Jasper kennen mijn standpunt.”

En dan heb je nog Wout van Aert die ook op het EK wil staan en de rol van sprinter kan spelen. Kijk maar wat hij in de Vuelta laat zien, met de groene puntentrui om zijn schouders. Vanthourenhout voelt de bui dan ook al hangen.

“Uiteraard ken ik de standpunten, maar het zal finaal altijd ik zijn die de beslissing neem. Met overleg, maar ik volg uiteindelijk mijn buikgevoel. Als het niet goed afloopt, zal ik ook degene zijn die het moet uitleggen.”