Remco Evenepoel weet waar hij nu aan toe is: "Denk dat ik dat verdiend heb"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel is er niet in geslaagd om Parijs-Nice te winnen. De Belgische kampioen blijft wel nog een tijdje in Frankrijk. 

Voor Remco Evenepoel was Parijs-Nice een van de eerste doelen van het jaar. De Belgische kampioen ging naar huis met een tweede plaats, een ritzege, de puntentrui en de bergtrui. Een goede week dus. 

De Belgische kampioen keert wel nog niet terug naar huis, hij blijft nog even in Frankrijk. Daar gaat hij maandag de tijdrit in en rond Nice van de Tour verkennen. Op de laatste dag van de Tour staat er een tijdrit van 34 kilometer op het programma. 

Dinsdag zal Evenepoel dan de voorlaatste rit van de Tour verkennen. "Ik denk dat ik niet de enige zal zijn die er zo over denkt. Nu we toch in de buurt zijn", zegt Evenepoel bij Het Nieuwsblad. 

"Na de verkenningen keer ik terug naar Calpe, waar het hopelijk ook goed weer is." Daarna neemt Evenepoel even wat rust vooraleer hij aan de voorbereiding voor de Ronde van het Baskenland (01/04-06/04) begint. "Ik denk dat ik dat verdiend heb.”