Bondscoach Vanthourenhout over Evenepoel en Van Aert: "Daar gaan we niet flauw over doen"

door: JDH
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Sven Vanthourenhout moet de komende maanden een paar belangrijke knopen doorhakken voor de Olympische Spelen. Maar over een iets is de bondscoach wel al zeker. 

Over zo'n acht maanden staan de Olympische Spelen op het programma. In het wielrennen zijn Wout van Aert en Remco Evenepoel zowel in de tijdrit als in de wegrit favoriet voor de medailles. 

Dat de twee toppers een zekerheid zijn voor de Olympische Spelen, daar wond bondscoach Sven Vanthourenhout geen doekjes om. "Daar moeten we niet flauw over doen. We hebben ook al met hun omkadering gesproken", zei hij bij Sporza. 

"Beiden hebben aangegeven dat ze zich willen voorbereiden op de olympische tijdrit", stelt de bondscoach nog. Daarnaast moet de bondscoach nog twee andere renners selecteren voor de wegrit, waarvoor hij zo'n 15 renners op een longlist staan. 

"Zij zijn op de hoogte gebracht. Die lijst zal stelselmatig ingekort worden", zegt Vanthourenhout nog. Op 5 juli moet de selectie doorgegeven worden, maar de bondscoach wil al veel vroeger rond zijn met zijn selectie. "Zodat de renners weten waar ze aan toe zijn."