Remco Evenepoel was het even beu: "De shit komt altijd over me heen"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel stond dit seizoen enkele keren in het oog van een transferstorm. Uiteindelijk blijft hij toch bij Soudal Quick-Step. 

De vader en manager van Remco Evenepoel, Patrick Evenepoel, uitte rond het WK in Glasgow kritiek op Soudal Quick-Step en het feit dat ze niet goed genoeg waren om Evenepoel te ondersteunen in de Tour van volgend jaar. Hij werkt toen gelinkt aan een transfer naar INEOS Grenadiers

Patrick Lefevere was daar niet zo blij mee en er kwam een kleine woordenoorlog van met vader Lefevere. Evenepoel zei zelf tijdens het WK dat de twee beter zouden zwijgen. Hij komt er nu nog eens op terug en welke invloed dat om hem had. 

"Als Oumi en ik dan eens rustig samenzaten in die periode, begon ik er telkens weer over", zegt hij bij HLN. "'Ze moeten voortdurend iets kunnen zeggen en schrijven over mij, de shit komt altijd over me heen'", stelt Evenepoel. 

"Het was toen echt extreem en liefst van al wilde ik gewoon efkes met rust gelaten worden. Daardoor heb ik het vrij snel en goed een plaats kunnen geven."