Geen Tour voor Remco Evenepoel? Adrie van der Poel zegt wat hij wél moet doen

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel beleefde een bijzonder goed seizoen met heel wat mooie overwinningen. Maar in de grote rondes kon Evenepoel geen stappen zetten. 

Evenepoel won in de Giro twee etappes en in de Vuelta drie, maar op het podium stond Evenepoel dit jaar niet. In de Giro moet hij opgeven met corona, in de Vuelta was er die ene offday waardoor Evenepoel bijna een halfuur verloor op zijn concurrenten.

Dat Evenepoel niet zou meedoen voor de eindzege in de Vuelta, had Adrie van der Poel al snel gezien. "Hij maakte dezelfde fouten als destijds in zijn eerste Giro: sprinten voor een paar seconden. Als je zeker bent van jezelf, als je goed in je vel zit, doe je dat niet", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Volgend jaar trekt Evenepoel naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst naar de Tour, waar hij het opneemt tegen Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. Maar Adrie Van der Poel twijfelt of Evenepoel daar wel al klaar voor is. 

"Ik weet niet of Remco voldoende stappen gezet heeft om nu al vol voor de Tour te gaan", zegt Van der Poel.  "Oké, hij won vorig jaar al de Vuelta. Maar moet hij niet eerst eens de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland winnen om te praten over meedoen voor het Tourpodium."