Nieuwe meesterknecht onthult hoe Remco Evenepoel hem overtuigde naar Soudal Quick-Step te komen

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel heeft met Mikel Landa een nieuwe ploegmaat gekregen die hem moet bijstaan in de Tour. De Spanjaard heeft vertrouwen in zijn kopman. 

Omdat Remco Evenepoel dit jaar voor het eerst naar de Tour trekt, moest Patrick Lefevere versterking zoeken. Er werd onder meer aan Laurens De Plus en Pavel Sivakov gedacht, maar zij kozen voor INEOS Grenadiers en UAE Team Emirates. 

En dus haalde Lefevere de Spanjaard Mikel Landa (34), die vorig jaar nog vijfde werd in de Vuelta. Maar de Spanjaard was toch niet helemaal overtuigd toen Lefevere hem contacteerde. 

"Ik was na het eerste telefoontje nog niet overtuigd", bekent Landa bij Sporza. "Na het tweede telefoontje was ik dat wel. Remco zei dat hij me bewonderde en veel waarde hecht aan mijn ervaring. Ik kreeg een rol aangeboden die me motiveerde om naar dit team te komen."

Landa zal onder meer in dienst rijden van onder meer Evenepoel. "Daarnaast mag ik in bepaalde koersen voor eigen rekening rijden. In de Vuelta zal ik bijvoorbeeld de kans krijgen om een goed klassement te rijden."