Remco Evenepoel doet zijn plannen voor 2024 uit de doeken: dit wordt zijn eerste koers

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel staat in 2024 voor het eerst aan de start van de Tour. En dat zal ook een invloed hebben op de rest van zijn seizoen. 

Evenepoel begon dit jaar al eind januari aan zijn seizoen in Argentinië. Maar met in 2024 de Tour op zijn programma gaat het programma van Evenepoel wel wat op de schop, want alles staat in het teken van de Tour. 

"Het team moet nog beslissen, maar ik zal wellicht rond 15 à 20 februari hervatten", zegt Evenepoel bij HLN. Ook Luik-Bastenaken-Luik staat wellicht weer op zijn programma, waar Evenepoel voor een derde zege op rij gaat. En wellicht gaat Evenepoel nog ander Monument rijden, zoals Milaan-Sanremo.

Evenepoel kon ook al meegeven dat hij wellicht zijn seizoen in de UAE Tour begint, om dan naar Parijs-Nice te trekken. Twee koersen van Tour-organisator ASO. "UAE Tour als ‘opwarmer’, Parijs-Nice ‘voor de sérieux’", zei Evenepoel daarover. 

"Ook de Waalse Pijl en de Gold Race wil ik ooit eens op mijn palmares zetten, maar ik weet niet of dat al voor volgend jaar zal zijn. Misschien biedt het wegvallen van de Giro meer koersruimte in maart, april", zei Evenepoel nog.