Teleurstelling bij Soudal Quick-Step? "Slikken voor Remco Evenepoel"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel staat dit jaar voor het eerst aan de start van de Tour. Maar veel versterking voor zijn Tour-ploeg is er dit jaar niet gekomen. 

Patrick Lefevere liet heel wat renners vertrekken, maar liefst 12. Met onder meer Tim Declercq, Davide Ballerini, Mauro Schmid, Florian Sénéchal en Andrea Bagioli werd de voorjaarskern nog wat meer uitgedund. Ook sprinter Fabio Jakobsen vertrok. 

Er moest geïnvesteerd worden in de Tour-ploeg rond Remco Evenepoel. Maar enkel Mikel Landa lijkt een echte versterking te zijn voor die ploeg. En Landa is met zijn 34 ook niet meer van de jongsten. Er werd ook gedacht aan Pavel Sivakov of Laurens De Plus. 

"Waarom kan Landa wel? Die is 34. De rest weet ook dat die geen eeuwigheid meer meegaat", zegt Marc Sergeant bij Het Nieuwsblad. "En ja, dat zal wel eens slikken zijn voor Evenepoel."

Er werd ook even gesproken met de Fransman Pavel Sivakov (26), maar hij trok van INEOS Grenadiers naar UAE Team Emirates. Wellicht voor heel veel geld. "Stel dat hij er een renner als Sivakov had kunnen bijkrijgen, dat zou een ander verhaal zijn."