Ondanks zijn vele successen op de weg: slecht nieuws over Thibau Nys

door: JDH
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys wint in elke rittenkoers waar hij aan de start staat, maar toch zit zijn wegseizoen er bijna op. Hij focust zich binnenkort opnieuw op het veldrijden. 

In de Ronde van Polen werkt Thibau Nys nog drie ritten af, daarna staat enkel nog de Bretagne Classic (25 augustus) op zijn wegprogramma. Nys verlegt de focus dan namelijk naar het veldrijden, ondanks dat hij dit seizoen dus al acht keer won op de weg. 

Volgens Michel Wuyts jammer, want Nys had in eigen land ook kunnen scoren op het EK op 15 september. "Ik dacht dat een selectie voor het EK in Zolder ook mocht", zegt hij bij HLN. "Als bliksemafleider voor Philipsen."

Nys verlegt dus zijn focus naar het veldrijden. Hij won drie keer in het begin van het seizoen, maar zakte daarna weg. Nys wil ook daar nog stappen vooruit zetten en die periode van winnen langer rekken. 

"Nys junior kiest resoluut voor het voort schrijven van meerdere hoofdstukken in zijn crossverhaal. Unfinished business. De bliksemstart vorig seizoen liep uit op winterse terugval. Thibau wil daar nu overheen", stelt Wuyts nog.