José De Cauwer kan geen andere conclusie trekken: "Het is typisch Patrick Lefevere"

door: JDH
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Julian Alphilippe vertrekt eind dit jaar bij Soudal Quick-Step. José De Cauwer schrikt niet van het vertrek van de Franse ex-wereldkampioen bij de ploeg van Patrick Lefevere

Sinds 2015 rijdt Julian Alaphilippe al bij de ploeg van Patrick Lefevere. De Fransman rijdt er al zijn hele carrière, maar daar komt eind dit jaar dus een einde aan. José De Cauwer schrikt niet van het vertrek van Alaphilippe. 

"Het is een typische Patrick Lefevere-move, ik had het al weken of zelfs maanden zien aankomen", zegt hij bij Sporza. Lefevere bood Alaphilippe een contract aan tegen verminderde voorwaarden, maar wel met stevige bonussen bij overwinningen.

Dat deed Lefevere in het verleden ook al met succes bij Philippe Gilbert. Hij reed van 2017 tot 2019 bij de ploeg van Lefevere en won er toen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar Alaphilippe kiest voor het geld. 

"In Frankrijk wordt Alaphilippe het hof gemaakt door heel wat ploegen die hem er graag bij zouden hebben. Alaphilippe is voor hen een vaste waarde op reclame, want het is en blijft een van de beste Franse renners."