José De Cauwer heeft inside informatie over succes van Thibau Nys

door: BVDO
José De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys heeft zichzelf in Polen meer dan in de kijker gereden. Hij pakte ondertussen al twee etappezeges.

Zeven ritzeges heeft Thibau Nys op de weg al achter zijn naam staan. Hij pakte deze week al twee overwinningen in de Ronde van Polen. Zo heeft hij in elke rittenkoers die hij dit jaar reed minstens één rit gewonnen.

“Het wordt alsmaar straffer”, zegt José De Cauwer bij Sporza. “Omdat iedereen wéét wat er gaat gebeuren, maar niemand er iets tegen kan doen. Het is willen, maar gewoon niet kunnen.”

Op dit domein is er gewoon niks tegen onze landgenoot in te brengen. Bovendien heeft Nys ook een ongelofelijke cool over zich heen, zo merkt De Cauwer nog op.

“Dat is fantastisch. De sprint wordt aangetrokken voor hem - door Pedersen, hé - en hij zit daar rustig op zijn metertje te kijken. Wanneer hij even overruled wordt, denk je 'oei'. Maar Thibau schuift rustig mee en timet zijn laatste sprint perfect.”

De Cauwer kreeg ook inside informatie. “Zijn vader Sven vertelde deze week in een interview nog dat zijn zoon enorm met de zaak bezig is. Je zou het soms niet denken omdat Thibau altijd zo relaxed overkomt, maar hij is meer met de koers bezig dan vele anderen samen.”