José De Cauwer houdt zijn hart vast voor Wout van Aert: "Heel gevaarlijk"

door: JDH
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert wil tijdens de tijdrit op de Olympische Spelen uitpakken met vol voorwiel. Dat levert hem voordelen op, maar José De Cauwe waarschuwt ook voor de nadelen. 

Als er niet te veel wind staat dan wil Wout van Aert zaterdag met twee volle wielen aan de start staan van de olympische tijdrit. Daardoor zou Van Aert nog sneller kunnen gaan op stadsparcours in Parijs. 

"Het kan qua aerodynamica een voordeel hebben", zegt José De Cauwer bij Sporza. Maar hij denkt eerder aan de nadelen dan aan de voordelen van zo'n vol voorwiel. "Volle wielen zijn heel gevoelig voor zijwind en dat kan een gevaarlijk effect hebben."

Er wordt zaterdag weinig wind verwacht in Parijs. De Cauwer is al ter plaatse in Parijs en voelt echter toch veel wind in de open ruimtes. Hij twijfelt dan ook of Van Aert het volle voorwiel wel moet gebruiken.

"Het is ook moeilijker te besturen. Als je in de beugel ligt en er komt een windstoot, zal je dat verschil wel voelen. Een voordeel of een nadeel? Ik kan het van hieruit niet zeggen", besluit hij.