De Cauwer is duidelijk voor Van Aert: “Niet voor de bolletjestrui gaan”

door: BVDO
José De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert veroverde vrijdag naast het groen ook de bolletjestrui. Maar José De Cauwer vindt niet dat hij daar energie in moet steken.

Vandaag kan Wout van Aert al zekerheid verwerven over de groene puntentrui. Maar daarnaast staat hij nu ook aan de leiding in de bergprijs.

José De Cauwer vindt niet dat hij daar een doel van moet maken in deze Vuelta. “Misschien in tegenstelling tot sommige mensen uit zijn omgeving die zeggen dat het WK te lastig is, maar een goede Wout van Aert - die we hier zien en die na de Vuelta tijd heeft om zich voor te bereiden op het WK - is bij de beste renners aan de start”, klinkt het bij Sporza.

Tadej Pogacar is een van de topfavorieten, net als Remco Evenepoel. Maar er zijn nog wat outsiders. “Als Mathieu van der Poel zich mag of moet voorbereiden op dat WK, dan kan Van Aert dat zeker. Ik zou dus geen tijd en energie steken in nog heel lastige beklimmingen.”

De groene trui pakken en nog één of twee ritzeges pakken, dat zou Van Aert nu nog moeten ambiëren in de Ronde van Spanje, aldus De Cauwer.