Geen Tour meer voor Mathieu van der Poel? "Heeft zich erbij neergelegd"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel had de ambitie om een etappe te winnen in de Tour, maar zal wellicht met lege handen achterblijven. Vader Adrie ziet nog weinig mogelijkheden voor zijn zoon. 

Een etappezege was het doel van Mathieu van der Poel in de Tour, maar de wereldkampioen is nog niet dichter gekomen dan de elfde plaats in de gravelrit. "Wat kun je van zijn type renner nog doen in de Tour", vraagt vader Adrie van der Poel zich af bij Café Koers. 

"Oké, hij is dan wel nog van nut geweest in de sprint voor Jasper. Maar een eigen kans wordt minimaal als je een Tour maakt die er zo uitziet. Dat zie je ook aan andere renners, die, anoniem is een groot woord, maar niet hun ding kunnen doen."

"Ik denk dat hij zich daarbij neergelegd heeft." Voor Mathieu van der Poel zijn de doelen van de ploeg dan ook duidelijk, namelijk ritten en de groene trui winnen met Jasper Philipsen.

De Belg won al twee ritten, maar de groene trui winnen zal dit jaar niet lukken. Hij viel in de derde rit en werd in de zesde rit gediskwalificeerd, waardoor Philipsen heel wat punten verloor ten opzichte van Girmay.