Vanhaezebrouck spreekt klare taal over Club Brugge: “Dat is het belangrijkste”

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge kende niet meteen de competitiestart die het zelf verwacht had. De zege tegen Antwerp van vorig weekend deed echter veel deugd.

De start van Club Brugge in de Jupiler Pro League viel enorm tegen, waarna al snel het woord crisis in de mond genomen werd bij de aanhang en in de pers.

Nicky Hayen probeerde de druk af te houden, maar het feit dat voorzitter Bart Verhaeghe tot drie keer toe in de kleedkamer opdook toont toch dat de druk groot is.

Commentator Dave Peeters liet op DAZN vallen dat de echte matchen pas in september eraan komen voor Club Brugge, eenmaal het Champions League is.

Hein Vanhaezebrouck is het daarmee niet eens. “Neen, de competitie is de belangrijkste competitie voor Club Brugge’, zegt Hein Vanhaezebrouck. “De Champions League is voor hen mooi, maar je weet dat het daar niet eenvoudig zal zijn.”

De slechte start van blauwzwart is volgens Hein Vanhaezebrouck terug te brengen tot die eerste wedstrijd. “Club Brugge heeft nagelaten om goed te starten door thuis niet van Mechelen te winnen. Een match die ze altijd hadden moeten winnen.”