Moet Brian Riemer vrezen voor een ontslag bij Anderlecht? "Als het zo voortgaat..."

door: JDH
Brian Riemer
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht pakte op bezoek bij Union een punt, maar overtuigde opnieuw allerminst. Peter Vandenbempt vreest dat Brian Riemer op een bepaald moment het gelag zal moeten bepalen. 

Met 11 op 15 staat Anderlecht mee aan de leiding in de Jupiler Pro League en het heeft nog een wedstrijd minder gespeeld. Qua punten valt er dus weinig op aan te merken, maar het spel van Anderlecht blijft ondermaats. 

"Als het zo voortgaat, zal dit eindigen met een trainersontslag, vrees ik", zegt Peter Vandenbempt onomwonden bij Sporza. "Als Anderlecht op deze manier blijft spelen en het geluk ophoudt en de resultaten niet meer volgen, dan zitten we snel met een crisis."

Met Leander Dendoncker haalde Anderlecht nog een stevige versterking in huis, maar hij is ook geen creatieve speler. Qua creativiteit en ideeën zal Anderlecht dan ook nog wat versterking in huis moeten halen. 

Vandenbempt vindt het te makkelijk om enkel naar Riemer te wijzen. "De verantwoordelijkheid ligt ook voor een groot deel bij de spelers. Maar als het zo doorgaat, is de afloop toch altijd weer voorspelbaar."