Anderlecht-coach Brian Riemer vindt het niet meer kunnen: "Het maakt me echt triest"

door: JDH
Brian Riemer
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht kwalificeerde zich donderdag voor de competitiefase van de Europa League en staat aan de leiding in de Jupiler Pro League. Toch trekt trainer Brian Riemer aan de alarmbel. 

De coach van Anderlecht klaagt namelijk over het veld in het Lotto Park. "Het maakt me triest, maar ik moet nu alweer vertellen dat de grasmat in ons stadion er slecht bijligt", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Volgens Riemer is het moeilijk om de bal in één tijd te spelen en wipt die altijd tegen het scheenbeen van zijn spelers. Daardoor moet er eigenlijk altijd in twee tijden worden gevoetbald. "Dat zou niet mogen."

De Anderlecht-coach stelt dat er in augustus normaal niets van aarde in de kleedkamer mag liggen, maar dat is nu wel het geval. En het is een wederkerend probleem, want ook vorig seizoen was het al zo. 

 "Ik weet niet of het een bacterie is in het gras, maar we moeten het bekijken. Het terrein is ons grootste werkinstrument. Het was ook al tegen OHL een probleem en er zijn nog veel matchen", zei de Deense coach nog.