Vader laat zoon van amper 12 jaar aan gigantische snelheid met zware Audi rijden

door: BVDO
wagen kopen - verkoop auto - tweedehandswagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Op sociale media is een filmpje opgedoken waarin een jongen van 12 jaar met een zware Audi rijdt. Hij haalt snelheden tot 140 kilometer per uur.

De beelden zijn door de vader genomen. De jongen, amper 12 jaar oud, zit achter het stuur van de Audi en haalt een snelheid van maar liefst 140 kilometer per uur.

Ook de politie spotte de beelden en zal nagaan welke overtredingen allemaal gemaakt werden. Die dateren al van enkele maanden geleden, maar zijn nog maar pas op het internet gezet.

“De vader riskeert het een en ander als boete. In eerste instantie moet het openbaar ministerie nu beslissen wat ze ermee doen”, vertelt de woordvoerder van de politie op Radio 2.

De man kan een boete krijgen als minnelijke schikking, maar ook gedagvaard worden en voor de politierechter moeten komen. Dan wordt daar bepaald welke straf er volgt.

De vader had de beelden gemaakt, maar niet gedeeld. Zijn zoon had die overgezet naar zijn telefoon en aan vriendjes laten zien. Zo geraakten ze uiteindelijk op het net.

“De jongen zelf kan geen boete krijgen omdat hij minderjarig is. Hij kan wel voor de jeugdrechter gedaagd worden, maar dat beslist het openbaar ministerie”, klinkt het nog bij de politie.