Vreselijk: Belg omgekomen in buitenland tijdens beoefenen van hobby

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er is een Belg om het leven gekomen in het buitenland. Het slachtoffer kwam tijdens een duik in de problemen en overleed.

De vijftiger was samen met een groep Vlaamse duikers naar het Ierse Downings getrokken, om van daaruit met een boot de Atlantische Oceaan op te varen. Ze gingen duiken naar een gezonken schip, dat zich op 35 kilometer van de kust bevindt, op een diepte van 80 meter.

Een van de duikers, een vijftiger uit Antwerpen met veel ervaring, kwam onder water in de problemen. "Hij werd plots zeer verward", vertelde Sven Vandekerckhove van Nelos Duiksport aan Het Laatste Nieuws.

"Zijn mededuikers probeerden hem zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens op de opstijg- en decompressiefase. Maar iedereen moest natuurlijk rekening houden met de verplichte decompressie bij het stijgen."

Met helikopter naar ziekenhuis

De man verloor het bewustzijn. Eenmaal uit het water kreeg hij de eerste zorgen toegediend. "Daarna werd hij per helikopter naar het ziekenhuis van de Letterkenny Universiteit gebracht", weet Het Nieuwsblad. "Daar konden artsen alleen nog zijn overlijden vaststellen. De oorzaak van zijn dood is niet duidelijk."