2 doden bij vreselijk ongeval: "Een gevaarlijke baan, en niemand houdt zich hier aan de snelheid"

door: STS
ongeval ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Er zijn afgelopen nacht twee jonge mensen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Dat gebeurde nadat hun voertuig in Gent in de Schelde belandde.

De inzittenden, een 29-jarige man en een 23-jarige vrouw, waren op weg naar huis na een bezoek aan een zomerbar. Rond 01.00 uur liep het mis. In een flauwe bocht op de Warmoezeniersweg verloor de bestuurder van de wagen de controle, waarna het voertuig van de weg raakte, door de vangrail ging en in de Schelde terechtkwam.

"Het is dankzij twee alerte getuigen dat de hulpdiensten onmiddellijk ter plaatse waren", vertelde Lisa De Wilde van het parket van Oost-Vlaanderen aan VTM.

"We kunnen uit de eerste bevindingen afleiden dat er vermoedelijk geen ander voertuig bij het ongeval betrokken was", gaf De Wilde nog mee.

"Gevaarlijke baan, die uitnodigt om sneller te rijden"

Er wordt onderzocht of overdreven snelheid een factor was. Op de bewuste weg mag je maar 30 km/u, maar buurtbewoners zeggen dat weinig bestuurders zich daaraan houden: "Hier wordt nooit aan 30 km/u gereden. De baan nodigt uit om sneller te rijden en er zijn geen verkeersremmers. Het is een gevaarlijke baan, sowieso."