Verdachte situatie in OKay-supermarkt: Politie haast zich ter plaatse

door: STS
OKay
Afbeelding bron: Photonews

De politie is moeten uitrukken naar een supermarkt van OKay nadat er melding werd gemaakt van een verdachte situatie. Dit leidde tot de aanhouding van drie personen.

"Naar aanleiding van een verdachte situatie in een Okay-winkel in Tremelo werd de politiezone BRT (Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo) op maandag 15 juli opgeroepen."

"Eenmaal ter plaatse merkten de agenten een verdacht voertuig op, op de parking van de winkel. Toen de bestuurder van het voertuig de politie opmerkte, probeerde hij nog te vluchten, maar dat kon de politie voorkomen door de weg te versperren."

"In het voertuig zaten twee verdachten. In de koffer van het voertuig lagen verschillende goederen die mogelijk afkomstig zijn van voorgaande diefstallen. De twee verdachten konden geen plausibele uitleg geven over de goederen in hun wagen. In de winkel werd nog een derde verdachte aangetroffen."

Scheermesjes en alcohol gestolen

Verder onderzoek wees uit dat de de winkeldieven verantwoordelijk waren voor twee diefstallen in andere OKay-vestigingen. Telkens gingen ze op dezelfde manier te werk. "Twee mannen bleven achter in de wagen, een derde man ging de winkel binnen met een jas op zijn arm. Onder deze jas verstopte hij verschillende goederen zoals scheermesjes en alcohol."

De drie zijn afkomstig uit Georgië en zijn 28, 43 en 48 jaar oud. De onderzoeksrechter besloot hen aan te houden en de raadkamer heeft daarna hun aanhouding bevestigd.