Gsm kwijt of gestolen? Politie geeft gouden raad: "Door dit te doen komt je toestel snel weer bij jou terecht"

door: STS
Smartphone
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er komen dagen met stralend weer aan, dus zullen veel mensen zich naar buiten begeven. Maar ook zakkenrollers zullen niet binnenblijven.

Het zomerweer nodigt uit tot het maken van een wandeling of een fietstocht, of een terrasje doen. Bovendien loopt de soldenperiode nog. Dat kan voor heel wat drukte zorgen in het straatbeeld, en zakkenrollers kunnen daarvan profiteren.

De politie geeft enkele tips voor wanneer je gsm gestolen zou worden. Daarmee vergroot je de kans dat je je toestel terugziet. De eerste tip is: "Hou je IMEI-nummer bij de hand. Dit unieke nummer kun je vinden door *#06# in te voeren op je gsm", zegt de Leuvense politie.

"In geval van diefstal kunnen wij je toestel seinen en kan je provider de simkaart blokkeren. Bewaar het IMEI-nummer dus goed - en uiteraard niet alleen op je toestel zelf."

In geval van nood

Een tweede tip is om zogenaamde 'ICE-contacten' toe te voegen aan je telefoon. ICE staat voor 'In Case of Emergency', oftewel 'in geval van nood'.

"Hou het hoofd koel en sla onmiddellijk je noodcontacten op in jouw toestel! Als we je telefoon terugvinden, kunnen we contact opnemen met iemand van je ICE-lijst, waardoor je toestel snel weer bij jou terechtkomt."

Ten slotte raadt de politie aan om voor een tas te kiezen die goed kan sluiten. "En draag de sluiting naar je toe."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp