Schrijnend: Ouders laten hun uitgemergelde peuter (4) sterven van de honger

door: STS
Slachtoffer
Afbeelding bron: YouTube.com/@KSATnews

Een peuter is gestorven doordat zijn ouders hem verwaarloosden en mishandelden. Het kind was extreem ondervoed op het moment van overlijden.

De 4-jarige Benjamin uit San Antonio, in de Amerikaanse staat Texas, moest op een matras met urinevlekken op de vloer slapen. Eten moet hij amper gekregen hebben.

In augustus 2021 werd hij door de hulpdiensten roerloos aangetroffen met kneuzingen op zijn lichaam. Hij werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar. Hij woog op dat moment slechts 12,7 kilogram. Een autopsie bevestigde dat verhongering de doodsoorzaak was.

De vader van het kind moet nu voor de rechtbank verschijnen wegens kindermishandeling. De 25-jarige stiefmoeder van het kind is al veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf wegens kindermishandeling, schrijft The Sun.

Bodycambeelden politie

Schokkend zijn de beelden van bodycams van de politie, die twee weken voor het overlijden van het kind nog aanklopte bij het gezin. Het kind is uitgemergeld, zijn botten zijn zichtbaar en hij heeft twee blauwe ogen.

"Hij steekt zijn vinger in zijn oog en in zijn oor. Hij heeft gedragsproblemen. Hij staat 's nachts op en gaat dan in de keuken om te eten", vertellen de vader en de stiefmoeder aan de agenten. De jongen vraagt intussen meermaals om eten aan zijn vader.

Toen de agenten het kind apart namen en voor een spiegel zetten, werd hem gevraagd waarom zijn ogen er zo gekneusd uitzagen. Het kind zei dat hij zijn vinger erin stak.

Kinderbescherming

Een agent getuigde in de rechtbank dat hij de opdracht had gekregen om de kinderbescherming te bellen om de situatie verder te onderzoeken en een rapport in te vullen. Er werd hem verteld dat dit later tot een onderzoek zou leiden. Dat kwam dus te laat voor de kleine Benjamin.