Griezelig: Man vermoordt echtgenote en slaapt wekenlang naast haar lichaam

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Shutterstock / Zag Advertising

Een man heeft zijn echtgenote om het leven gebracht. Daarna sliep hij wekenlang naast haar lichaam, terwijl hij tegenover de buitenwereld deed alsof ze nog leefde.

De 57-jarige Douglas Salazar Castillo uit Lima, in Peru, werd gearresteerd nadat zijn vrouw, Rita Paredes Rioja, dood werd aangetroffen in hun bed. Het slachtoffer was al een tijdje overleden.

Naar verluidt deed de man tegenover ongeruste buren die de vrouw al maanden niet meer gezien hadden alsof zijn echtgenote gezond en wel was. Hij riep haar naam zelfs wanneer hij thuiskwam, om de schijn op te houden.

De vijftiger bekende de moord uiteindelijk aan een bewaker van hun wooncomplex. Hij stuurde een foto van het lichaam van zijn vrouw, waarop de bewaker de politie op de hoogte bracht.

Agenten vonden het slachtoffer op het bed, gewikkeld in een deken. De echtgenoot werd gearresteerd en zit opgesloten, terwijl het onderzoek verder wordt gezet.

Huiselijk geweld

De man zou zich eerder al schuldig gemaakt hebben aan huiselijk geweld. Zijn echtgenote stapte daar meermaals voor naar de politie, weet The Mirror.