Brutaal geweld op straat: "Zijn gezicht was heel, heel fel toegetakeld"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een 16-jarige jongen is opgepakt voor het toetakelen van een 15-jarige jongen. Hij moet voor de jeugdrechter verschijnen.

De politie kreeg maandagnamiddag rond 16.00 uur een oproep voor feiten van slagen en verwondingen op de Diestsesteenweg in Herk-de-Stad. Het slachtoffer, een 15-jarige jongen uit Heusden-Zolder, raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

"Zijn gezicht was heel, heel fel toegetakeld", vertelde de vader van het vriendinnetje van het slachtoffer aan VTM. "Hij is twee tanden kwijtgeraakt, zijn onderkaak is gebroken. Dit was iemand willen doodschoppen."

Berichten in WhatsApp-groep

De aanleiding van het geweld zou een discussie zijn over het bijwerken van notities nadat het meisje ziek is geweest. "Dat zou geëscaleerd zijn en dan zijn er berichten rondgegaan in een WhatsApp-groep, dat ze na schooltijd in elkaar geslagen zouden worden."

"Mijn dochter is in paniek naar het secretariaat gegaan, en daar hebben ze haar gewoon doorgestuurd. De school heeft niemand gecontacteerd, niet de ouders, niet de wijkagent, niemand. De school had mij moeten bellen, dan was ik de kinderen gewoon gaan ophalen."

Ook het meisje werd aangepakt. "Mijn dochter werd tegen een hek geduwd. Ze heeft wat last van haar schouder en haar nek."

Verdachte voor de jeugdrechter

Maandagavond werd de verdachte opgepakt. Hij moet dinsdag in Brussel voor de jeugdrechter verschijnen.