Drama in supermarkt: Vrouw slaat koster (88) dood met wijnflessen en brandblusser

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw heeft in een supermarkt een 88-jarige man, een koster, doodgeslagen met een wijnfles. Nu blijkt dat de vrouw kort daarvoor onvoldoende opgevolgd werd door geestelijke gezondheidswerkers.

De schizofrene Zara Radcliffe (34) keerde zich tegen John Rees (88) nadat die probeerde tussen te komen toen de vrouw in een supermarkt mensen aanviel met een mes. Dat gebeurde in een dorp in het zuiden van Wales.

De vrouw takelde het slachtoffer toe met twee wijnflessen en een brandblusser. Ze sloeg de man met een fles tot die brak. Daarna sloeg ze hem nog meer dan twintig keer met een fles op zijn hoofd en in het gezicht terwijl hij op de grond lag.

Slachtoffer krijgt medaille voor moed en dapperheid

Met de brandblusser diende ze nog eens drie zware slagen toe. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. De man kreeg postuum een medaille voor de moed en dapperheid die hij getoond had door in te grijpen.

Na de aanval, in mei 2020, vertelde vrouw de politie: "Ik wist dat ik vandaag iemand ging doden." Ze pleitte later schuldig aan doodslag door verminderde toerekeningsvatbaarheid en werd gedwongen opgenomen.

Medicatie niet genomen

Enkele maanden voor de fatale aanval was ze vrijgelaten uit een psychiatrische kliniek. Daarna had ze haar medicatie niet meer genomen, blijkt uit het onderzoek.

"Toen ze de kliniek verliet was ze oké, maar er was geen nazorg", citeert The Daily Mail de zus van de vrouw tijdens een hoorzitting die nu plaatsvond. "Ik had het gevoel dat er iets zou gebeuren en dat er iets ernstigs moest gebeuren voor de gezondheidswerkers zouden beseffen hoe ziek ze was."