Voorkom bacteriën en geurtjes: Met deze simpele tip houd je je wasmachine schoon en fris

door: WVDS
Wasmachine
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De wasmachine is een essentieel onderdeel van onze huishoudroutine. Echter, het is ook een plaats waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen, wat kan leiden tot onaangename geuren.

Begin met regelmatig je wasmachine schoon te maken. Als je dit nog niet doet, is het een goed idee om dit op te nemen in je schoonmaakroutine. Je moet de wasmachine minstens één keer per maand schoonmaken om opgehoopt vuil en bacteriën te verwijderen.

Maak er een gewoonte van: simpel en eenvoudig je wasmachine proper maken

Het schoonmaken van je machine kan zo eenvoudig zijn als het uitvoeren van een hete wasbeurt zonder kleding in de machine. Gebruik een wasmachinereiniger of witte azijn en bicarbonaat om de binnenkant te reinigen. Vergeet niet om ook de rubberen afdichting van de deur en het zeepbakje schoon te maken.

Wat je kan doen na elke wasbeurt

Een andere tip om je wasmachine proper te houden is om hem na elke wasbeurt open te laten zodat hij kan drogen. Dit helpt om schimmel en geurveroorzakende bacteriën te voorkomen. Als je de deur dicht laat, blijft het vochtig en wordt het een broedplaats voor bacteriën.

Controleer en reinig regelmatig de filter van de wasmachine. Vuil en pluisjes kunnen zich in de filter ophopen en moeten regelmatig worden verwijderd om de machine goed te laten werken en geuren te voorkomen.

Let ook op het soort wasmiddel dat je gebruikt. Sommige wasmiddelen kunnen een residu achterlaten dat bacteriën en schimmels aantrekt. Overweeg het gebruik van een wasmiddel dat speciaal is ontworpen om je machine fris en schoon te houden.

Soms is professionele hulp nodig

Mocht je wasmachine nog steeds een slechte geur hebben, ondanks regelmatig schoonmaken, kan het nodig zijn om een professional in te schakelen. Een technicus kan de machine volledig demonteren en grondig reinigen om eventuele hardnekkige bacteriën of schimmels te verwijderen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat je wasmachine in topconditie blijft en je kleding fris en schoon ruikt.

Tags wassen