Schimmels en bacteriën verschuilen zich hier: Op deze manier krijg je je hoofdkussen opnieuw hygiënisch schoon

door: WVDS
slapen, kussen, nachtrust, bed
Afbeelding bron: Pixabay

Het is ongetwijfeld iets waar we niet vaak over nadenken, maar onze hoofdkussens reinigen is een belangrijke taak die we niet mogen negeren. Je hoofdkussen komt dagelijks in direct contact met je huid, haren en vaak ook speeksel.

Op die manier verzamelt je kussen na verloop van tijd aanzienlijk veel vuil en bacteriën. Daarom is het essentieel om te weten hoe je je hoofdkussen opnieuw hygiënisch schoon krijgt.

Controleer het wasvoorschrift op het label: Niet alle kussens zijn wasbaar, dus het is belangrijk de instructies op het label te volgen. Sommige kussens, zoals die van traagschuim of latex, moeten met de hand worden gewassen of mogen alleen worden opgehangen om te luchten.

Voorbehandeling van vlekken: Als je kussen vlekken heeft, wat vrij gebruikelijk is, breng dan een vlekkenverwijderaar aan voor het wassen. Laat dit product even inwerken zoals op de verpakking staat vermeld.

Was het kussen: Als je kussen wasbaar is, plaats het dan voorzichtig in de wasmachine. Het wordt aanbevolen om twee kussens tegelijk te wassen om de machine in balans te houden. Gebruik een zacht wasprogramma en niet te veel wasmiddel om resten van wasmiddel te vermijden.

Je hoofdkussen hygiënisch proper maken, voorkomt huidaandoeningen en allergieën

Droog het kussen grondig: Dit is misschien wel dé belangrijkste stap in het reinigen van je kussen. Vocht kan schimmels en andere ongewenste bacteriën aantrekken. Als je kussen in de droger kan, gebruik dan de laagste stand. Als het aan de lucht moet drogen, zorg dan voor voldoende ventilatie en draai het kussen regelmatig om.

Maak gebruik van de zon: Om ervoor te zorgen dat je kussen echt hygiënisch schoon is, kun je het in de zon hangen. UV-straling is zeer effectief in het doden van bacteriën.

Onthoud dat het aanbevolen wordt om je hoofdkussen minstens om de 6 maanden te vervangen, afhankelijk van het type en de kwaliteit. Nog belangrijker is om een kussensloop te gebruiken en deze wekelijks te wassen om opeenhoping van vuil en oliën in de stof te voorkomen.

Een schoon kussen is niet alleen comfortabel, maar vermindert ook de kans op allergieën en huidaandoeningen. Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan je hoofdkussen.

Tags wassen kussen