Door bijna iedereen over het hoofd gezien: Bespaar geld met deze onderhoudstip voor je droogkast

door: WVDS
wasmachine en droogkast, badkamer, wasplaats
Afbeelding bron: Pixabay

Het comfort van warme, droge kleding die je uit de droogkast haalt, wil je toch zo lang mogelijk behouden. Daarom is het belangrijk om je droogkast goed te onderhouden. Een goed onderhouden droogkast kan je veel tijd en geld besparen.

Een droogkast wordt tijdens het poetsen heel vaak over het hoofd gezien, want het lijkt dat er toch niet veel mis kan gaan met een droogkast. Maar toch verdient een droogkast ook de nodige aandacht om lang mee te gaan.

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is het regelmatig schoonmaken van de pluizenfilter. Na elke droogbeurt hopen zich pluisjes op in de filter, wat de luchtstroom kan belemmeren en de efficiëntie van de machine vermindert. Door de filter na elke droogbeurt schoon te maken, zorg je ervoor dat je droogkast optimaal blijft werken.

Bespaar energie en geld met het onderhoude van je droogkast

Daarnaast is het belangrijk om de condensor regelmatig schoon te maken. De condensor vangt vocht op uit je kleding en kan na verloop van tijd verstopt raken met stof en pluisjes.

Door de condensor ongeveer elke tien droogbeurten schoon te maken, verbeter je de luchtcirculatie en verkort je de droogtijd. Dit helpt niet alleen om energie te besparen, maar verlengt ook de levensduur van je droogkast.

Nog een aandachtspunt is om de vochtsensor in de trommel schoon te maken. Deze sensor detecteert wanneer je kleding droog is en stopt de machine automatisch. Als de sensor vuil is, kan dit de nauwkeurigheid beïnvloeden en ervoor zorgen dat je kleding langer droogt dan nodig is.

Een snelle veeg met een vochtige doek is meestal voldoende om de sensor schoon te maken en je droogkast efficiënt te laten werken. Met deze eenvoudige onderhoudstips blijft je droogkast in topconditie en kun je langer genieten van frisse, droge was.

Tags wassen