Waarom het heel belangrijk is dat je blauwe bessen op de juiste manier wast voor je ze opeet

door: BVDO
Blauwe bessen
Afbeelding bron: Unsplash

Blauwe bessen zijn de laatste jaren heel populair. Veel mensen eten ze echter zonder te wassen en dat is geen goed idee.

Blauwe bessen meteen uit het bakje eten. We doen het allemaal vaak. Ze zijn heel erg lekker en bevatten ook veel vitamine A, vezels en antioxidanten.

Maar een Amerikaanse non-profitorganisatie EWG heeft bekendgemaakt dat ze heel goed gewassen moeten worden als het niet om biologische blauwe bessen gaat.

Blauwe bessen staan in de top twintig van groenten en fruit die het meest van al bespoten worden met pesticiden als ze aan het groeien zijn, zo klinkt het.

Het best spoel je ze eerst een of twee keer met water, maar daarna moet je ze laten weken in azijn of een mengsel van baking soda met water om de pesticiden te verwijderen.

Als je ze niet wil laten weken, dan moet je ze stuk per stuk tijdens het spoelen met water heel goed afwrijven, zodat alle resten van bestrijdingsmiddelen verdwijnen.