Gezond en lekker: transformeer je rijstwafel met deze hartige toppings in no-time

door: WVDS
rijstwafel met avocado en gerookte zalm
Afbeelding bron: Pixabay

Gezonde tussendoortjes kunnen ook hartig en smakelijk zijn, en zijn ook onmisbaar in een gebalanceerd dieet. En het is soms verrassend wat je met een alledaags product kan maken, in dit geval: een rijstwafel.

Recept voor rijstwafel met avocado en gerookte zalm

Een simpele, maar heerlijke optie is een rijstwafel belegd met avocado, gerookte zalm, en dille. Het is een smaakcombinatie die zowel verrassend als voedzaam is. We geven je graag een stap-voor-stap recept om dit lekkere hapje te maken.

Ingrediënten:
Rijstwafels (1 per persoon)
Avocado (half per rijstwafel)
Gerookte zalm (ongeveer 50 gram per rijstwafel)
Verse dille
Zout en peper

Stappen:
1. Begin met het snijden van de avocado. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakken of mash het voor een smeuïge textuur.
2. Pak je rijstwafel en bedek deze met de plakken of gemashte avocado. Zorg ervoor dat de gehele wafel bedekt is met een laag avocado.
3. Beleg je rijstwafel nu met de plakken gerookte zalm. Probeer dit zo evenredig mogelijk te doen, zodat elke hap de perfecte combinatie van smaken geeft.
4. Voeg tot slot een royale hoeveelheid verse dille toe. Dille voegt een unieke, frisse smaak toe die perfect samengaat met de zalm en avocado.
5. Strooi wat zout en peper naar smaak over je belegde rijstwafel om de smaken naar boven te brengen.

Dit hapje met avocado, gerookte zalm en dille is niet alleen een geweldige optie voor tussendoor, maar zou ook uitstekend kunnen dienen als voorgerechtje of hapje.

Het is snel te bereiden en zit vol met gezonde vetten en eiwitten. Het is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar voedzame, maar toch smaakvolle snackalternatieven.

Tags zalm snacks