Getuigen reageren geschokt nadat ze zien wat eigenaar met twee honden doet

door: BVDO
Dierenambulance Ameland
Afbeelding bron: Facebook

De Dierenambulance Ameland kreeg zondagavond een verschrikkelijk bericht binnen. Getuigen zagen hoe iemand zijn twee honden achterliet.

“Vanavond kregen we te maken met een situatie die ons als vrijwilligers diep heeft geraakt”, klinkt het op de Facebookpagina van de Dierenambulance. “We ontvingen een melding als zou iemand twee honden aan de fietsenstalling bij de veerboot hebben vastgezet waarna deze persoon zelf, dus zonder de honden, de boot was opgestapt die inmiddels ook was vertrokken richting de vaste wal.”

De Dierenambulance ging met spoed ter plaatse. De twee oudere honden zaten in de stromende regen en waren met spanband vastgemaakt aan de fietsenstalling. De dieren waren angstig.

“Bij de dieren was een boodschappentas neergezet met daarin voer, voerbakken en de paspoorten van beide honden”, zo klinkt het nog. “Het achterlaten van een dier is een strafbaar feit dus wij hebben direct de politie ingeschakeld.”

Agenten werden naar de aankomstplaats van de veerboot gestuurd. Daar konden ze een man aanhouden die zich bij de rechter zal moeten verantwoorden voor wat hij deed met de honden. Zij worden opgevangen en er wordt gezocht naar een definitieve oplossing.