Kindje (2) sterft op tragische wijze: Vergeten en achtergelaten in snikhete bus

door: STS
Politie - zwaailicht
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een peuter die gedurende vele uren alleen werd achtergelaten in een busje is daarbij om het leven gekomen. De temperatuur in het voertuig liep veel te hoog op.

De 2-jarige Apollo Gabriel Rodrigues werd in het Braziliaanse Sao Paulo vergeten door de bestuurder van een minibus en diens vrouw.

Het jongetje moest naar een kinderdagverblijf gebracht worden, maar bleef de hele dag helemaal alleen achter in het busje.

Acht uur lang zat de peuter in de bus, terwijl buiten de temperatuur opliep tot zo'n 38 graden. Pas toen het tijd was om de kinderen terug naar huis te brengen werd het jongetje op de achterbank gevonden door de 45-jarige chauffeur.

Die bracht hem nog snel naar het ziekenhuis, maar de medische hulp kwam te laat voor het slachtoffer, dat kort na aankomst overleed.

"Normaal zat Apollo vooraan in de bus, maar de assistente van de bestuurder plaatste hem op de achterbank en vergat hem", citeert The Sun de moeder van het kind.

"Ongeacht waar ze hem in het busje heeft gezet, ze is nalatig en onverantwoordelijk geweest, want iedereen die met kinderen werkt moet altijd opletten. Ik wil gerechtigheid. Het enige wat ik wil, is dat gerechtigheid geschiedt."

De bestuurder en zijn vrouw zijn door de politie verhoord.