"Dit heeft geen plaats in Vlaanderen": Onderkoelde pups, slechte hygiëne en nog meer ontdekt bij hondenfokker

door: STS
Hond - verwaarlozing
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een professionele hondenkwekerij moet noodgedwongen de deuren sluiten. De erkenning werd ingetrokken nadat er meermaals ernstige overtredingen werden vastgesteld.

Het betreft 'Het Hezehof', een professionele kwekerij met meer dan 500 honden in Diest. "Er werden de afgelopen jaren meermaals ernstige overtredingen vastgesteld en er werden al boetes en maatregelen opgelegd", laat Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts weten.

"Tijdens de laatste controle werden echter opnieuw ernstige overtredingen vastgesteld. Zieke honden kregen niet de nodige zorgen, pups waren onderkoeld, sommige dieren hadden niet eens toegang tot het (vuile!) drinkwater. De honden kregen ook onvoldoende of geen geschikte voeding. De verblijven waren te klein en de hygiëne bleek er ondermaats."

"De eigenaar doet te weinig inspanningen om het dierenwelzijn te verbeteren en verliest nu dus zijn erkenning. Wie de regels niet volgt, loopt tegen de lamp", zegt Weyts. "Dierenmishandeling of -verwaarlozing heeft geen plaats in Vlaanderen."

De kweker verliest zijn erkenning en kan de komende twee jaar geen nieuwe aanvraag indienen.

(Archieffoto)